Bij Van der Hoeven Scheepswerf kunt u terecht voor alle onderhoudswerkzaamheden aan uw vaartuig, motor en generator. Of het nu gaat om onderhoud aan technische installaties, inbouw van motoren en generatorsets of het geheel schilderen van het vaartuig, als onderhoudsspecialist staan wij dag en nacht voor u klaar.

De werkzaamheden die door Van der Hoeven Scheepswerf worden uitgevoerd variëren van preventief en correctief onderhoud tot periodieke revisies, (projectmatige) refits en modificaties aan individuele vaartuigen, als ook het onderhoud aan gehele vloten.

Om op kwalitatief hoogwaardige wijze invulling te geven aan deze uiteenlopende werkzaamheden, beschikt van der Hoeven Scheepswerf over een moderne werf, direct aan de rivier de Amer gelegen en voorzien van:

  • Droogzetfaciliteiten van vaartuigen tot aan 45 meter en 400 ton.
  • Een geconditioneerde reparatiehal, waarin ongeacht het weertype (of waterstand) het gehele jaar door alle voorkomende werkzaamheden worden uitgevoerd.
  • Eigen reparatiesteigers voor zowel kleine als grote vaartuigen tot aan 45 meter en 400 ton.
  • Twee spuitcabines van elk 30 x 10 meter met een vrije doorrijhoogte van 10 meter, voorzien van afzuiginstallaties waardoor wij zonder problemen hoogwaardige spuitkwaliteit en verfsysteem kunnen leveren. Ruim 18 jaar leveren wij de coatings dan ook standaard als spuitwerk af.
  • Een geconditioneerd magazijn waarbinnen de generieke onderdelen en verbruiksartikelen worden opgeslagen met een hoge omloopsnelheid. Het magazijn is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar voor de servicemonteur om het ongeplande onderhoud van ‘kritische issues’ adequaat te kunnen uitvoeren.
  • Alle disciplines onder één dak: scheepskundig, werktuigbouwkundig, elektrotechnisch en motorisch.

Van der Hoeven Scheepswerf beschikt tevens over een storingsdienst die 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is.

Onze 1e lijns storingsmonteurs analyseren de melding en handelen daar waar mogelijk de storing telefonisch af. Mocht het probleem niet telefonisch kunnen worden opgelost dan wordt een 2e lijns servicemonteur ingezet met de specialistische kennis.

Het is daarbij uiteraard ook van belang dat de benodigde materialen voorhanden zijn om het onderhoud op tijd te kunnen uitvoeren of de storing te kunnen verhelpen. Daarom staan ook het magazijn en de 6 ingerichte serviceauto’s van ons bedrijf ‘24 x 7’ tot onze en uw beschikking.

Daarnaast hebben we diverse partnerwerven in geheel Nederland en België ter beschikking om het vaartuig dicht bij de ligplaats droog te zetten om eventuele schade te herstellen.

Sinds 1930 is Van der Hoeven Scheepswerf een begrip op het gebied van maritiem- en motoronderhoud. Dat betekent dat we al 3 generaties de vaste partner zijn voor verschillende partijen binnen zowel de overheid, rederijen als particulieren. De lange termijn visie passend bij een familiebedrijf zorgt hierbij voor een sterke focus op klanttevredenheid en stabiliteit.

Het veiligheids- en kwaliteitsbeleid van Van der Hoeven Scheepswerf is er op gericht een kwalitatief hoogstaande dienstverlening te bieden en optimale omstandigheden te creëren ten aanzien van veiligheid, kwaliteit, gezondheid en milieu. Onze werf en storingsdienst wordt dan ook aangestuurd op basis van de hoogst haalbare kwaliteits-, milieu- en veiligheidsnormen en wij beschikken over de volgende certificaten: ISO9001:2015 , ISO14001:2015 en VCA**.

veritas certificaten